Καλέστε μας 210-9889708  

Μάθετε τα πάντα για την Ευρωπαϊκή Μέρα των Γλωσσών

Η Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών, που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, φέρνει κοντά 47 ευρωπαϊκές χώρες με στόχο τον εορτασμό της γλωσσικής ποικιλομορφίας της Γηραιάς Ηπείρου. Ποια είναι, όμως, η σημασία αυτής της γιορτής για τους πολίτες των χωρών που συμμετέχουν σε αυτή τη δράση;

Κάθε χρόνο, στις 26 Σεπτεμβρίου, εκατομμύρια άνθρωποι από 47 χώρες της Ευρώπης γιορτάζουν με διάφορες δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους! Σκοπός τους; Να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες κάθε χώρας που συμμετέχει στη γιορτή σχετικά την τεράστια σημασία που έχει η εκμάθηση των γλωσσών. Σίγουρα, ένας από τους κυριότερους λόγους που μαθαίνουμε ξένες γλώσσες είναι η διευκόλυνση που μας προσφέρουν στην επικοινωνία μας με πολίτες άλλων χωρών. Είναι όμως μόνο αυτό; 

Οι ξένες γλώσσες μας προσφέρουν πολλά οφέλη, όπως έχουμε ξαναπεί: τα πιο σημαντικά που συνήθως αποτελούν και τους κύριους λόγους για να ξεκινήσει κάποιος να μαθαίνει μία καινούρια ξένη γλώσσα είναι η δυνατότητα να σπουδάσει, να εργαστεί ή να μετοικίσει πιο εύκολα στο εξωτερικό ή να έχει πρόσβαση σε απεριόριστους τρόπους ή μέσα ψυχαγωγίας, μεταξύ άλλων. Εκτός από αυτά, ωστόσο, αυτό που μας προσφέρει η εκμάθηση των ξένων γλωσσών είναι η πραγματική κατανόηση της κουλτούρας των άλλων λαών. Αυτό είναι που προάγει η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και είναι, ίσως, το σημαντικότερο όφελος, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που η ανάγκη να γνωριστούν σε βάθος οι λαοί της Ευρώπης είναι πιο επιτακτική, λόγω της παγκοσμιοποίησης.

Παράλληλα με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία και την προσφορά των γλωσσών στον πολιτισμό συνολικά όλων των χωρών της Ευρώπης, στόχος της Μέρας των Γλωσσών είναι να ενθαρρυνθεί η εκμάθηση γλωσσών από όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, το λόγο για τον οποίον θέλουν να μάθουν μία ξένη γλώσσα και πού – σε σχολείο δηλαδή ή εκτός σχολείου.
Μέσα από αυτήν την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, οι πολίτες ενθαρρύνονται να υποστηρίζουν τη γλωσσική πολυμορφία στη Γηραιά Ήπειρο, διατηρώντας την ιδιομορφία και τον ιδιαίτερο “χαρακτήρα” της γλώσσας τους και παράλληλα να αποδέχονται την πολυπολιτισμικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο 26/09/2015 στην Αθήνα διοργανώνονται ένα σωρό δραστηριότητες με μουσική, χορό και διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, έτσι ώστε να γνωρίσουν ένα μικρό κομμάτι του πολιτισμού κάθε μίας από τις χώρες των ευρωπαϊκών χωρών!

Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Μέρας των Γλωσσών και λάβετε μέρος σε μία από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές δράσεις που ενώνουν την Ευρώπη με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!


 

 

Επικοινωνήστε Μαζί μας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ILoveEnglish, ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 189,
Π. ΦΑΛΗΡΟ, ΑΘΗΝΑ, 17563, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9889708