Καλέστε μας 210-9889708  

Το IELTS θεωρείται ίσως το δημοφιλέστερο πτυχίο Αγγλικών παγκοσμίως, ενώ είναι πραγματικά περιζήτητο από όσους φοιτητές ή ενήλικες ξεκινούν τα μαθήματα Αγγλικών, αφού αποτελεί ένα από τα "διαβατήρια" για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό. Γνωρίζετε, όμως, πώς "λειτουργεί" αυτή η εξέταση;

Το IELTS (International Language Testing System) είναι μία πιστοποίηση γλωσσομάθειας Αγγλικών που διαχωρίζεται στο Academic και το General Module: το πρώτο αφορά όσους επιθυμούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ το δεύτερο αφορά όσους αλλόγλωσσους ενδιαφέρονται να εργαστούν σε κάποια αγγλόφωνη χώρα. Ιδιαίτερα το Academic Module είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ελλάδα, αφού πλέον πολλά νέα παιδιά επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό. 

Οι εξετάσεις για το IELTS διεξάγονται από τον επίσημο φορέα της πιστοποίησης, το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), αρκετές φορές το χρόνο σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Οι εξεταζόμενοι της Αθήνας, μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τις εξετάσεις για το IELTS δύο φορές το μήνα, λόγω το μεγάλου αριθμού των υποψηφίων. Αυτό, βέβαια, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τους εξεταζόμενους, αφού, σε περίπτωση που η βαθμολογία τους δεν τους ικανοποιεί, μπορούν πολύ σύντομα να ξαναδώσουν εξετάσεις, χωρίς να κινδυνέψουν να χάσουν κάποια προθεσμία υποβολής αίτησης για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο της επιλογής τους ή για μία δουλειά. Ακόμα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγαίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα - μόλις δεκατριών ημερών, γεγονός που περιορίζει κατά πολύ την αγωνία όλων όσων δίνουν εξετάσεις!

Όπως όλες οι εξετάσεις για τα πτυχία Αγγλικών, έτσι και το IELTS έχει ως στόχο να “ελέγξει” τις ικανότητες του εξεταζόμενου στην κατανόηση της γλώσσας σε ακουστικό επίπεδο, στην κατανόηση του νοήματος διαφόρων τύπων κειμένου,όπως επίσης στη σωστή έκφραση στα Αγγλικά τόσο στον γραπτό όσο στον προφορικό λόγο. Με την εξέταση στο Listening, το Reading, το Writing και το Speaking δίνεται μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα στο πανεπιστήμιο ή το μελλοντικό εργοδότη για την ικανότητα του εξεταζόμενου να χειριστεί την αγγλική γλώσσα στο επίπεδο που του ζητείται.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εξετάσεις, ωστόσο, στο IELTS δεν υπάρχει αποτυχία, δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να "κοπεί", αφού στην ουσία δεν υπάρχει “βάση”, την οποία μόνο εάν ξεπεράσει ο εξεταζόμενος περνά τις εξετάσεις. Στο πτυχίο του IELTS υπάρχει μία βαθμολογική κλίμακα που εκτείνεται από το 0 έως το 9. Οι βαθμολογίες αφορούν το κάθε κομμάτι της εξέτασης ξεχωριστά και συνυπολογίζονται για την εξαγωγή ενός τελικού μέσου όρου, ενώ το πόσο καλή είναι η απόδοση του εξεταζόμενου εξαρτάται κατά βάση από το βαθμό που του ζητείται από το πανεπιστήμιο στο οποίο θέλει να εισαχθεί ή τις προϋποθέσεις της δουλειάς που τον ενδιαφέρει.

Το φροντιστήριο Αγγλικών μας διαθέτει τμήματα εντατικής προετοιμασίας για το πτυχίο του IELTS. Τα τμήματα αυτά απευθύνονται τόσο σε όσους έχουν ήδη κάποιο πτυχίο Αγγλικών και θέλουν να μάθουν τη “λογική” της συγκεκριμένης εξέτασης, όσο σε φοιτητές ή ενήλικες που χρειάζονται παραπάνω βοήθεια στα Αγγλικά για να πετύχουν το βαθμό που επιθυμούν. Με το κατάλληλο υλικό και τη σωστή προετοιμασία των μαθητών μας, όπως επίσης με τα τεστ προσομοίωσης που παρέχουμε, βοηθάμε τους μαθητές να πετύχουν το στόχο τους χωρίς ιδιαίτερο άγχος!

Διαβάστε πληροφορίες για το σχετικό τμήμα εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες για το IELTS.

 

Επικοινωνήστε Μαζί μας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ILoveEnglish, ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 189,
Π. ΦΑΛΗΡΟ, ΑΘΗΝΑ, 17563, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9889708