Καλέστε μας 210-9889708  

Ιδιαίτερα μαθήματα ή φροντιστήριο Αγγλικών;

Η σχολική χρονιά μπορεί να τελείωσε, όμως οι γονείς που “ψάχνονται” σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών τους, αναζητούν το κατάλληλο μέρος για αποτελεσματικά μαθήματα Αγγλικών πριν ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος. Οι επιλογές είναι πολλές, όμως εκείνες που επικρατούν συνήθως είναι είτε το φροντιστήριο με ολιγομελή τμήματα είτε τα ιδιαίτερα μαθήματα. Ποια είναι, όμως, η καλύτερη λύση από τις δύο;

Φυσικά, και οι δύο επιλογές έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Από τη μία πλευρά, τα ιδιαίτερα μαθήματα προσφέρουν μεγάλη ευκολία στο μαθητή, αφού γίνονται συνήθως στην άνεση του σπιτιού του, τις ώρες που βολεύει τον ίδιο. Ακόμα, τα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών προσφέρουν το πλεονέκτημα της εξατομίκευσης, καθώς το μάθημα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι κομμένο και ραμμένο πάνω στις μαθησιακές ανάγκες του κάθε μαθητή, όπως επίσης στον τρόπο ή την ταχύτητα με την οποία μαθαίνει. 

Από την άλλη πλευρά, το φροντιστήριο Αγγλικών προσφέρει άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα που βοηθούν το μαθητή να μάθει πραγματικά καλά τη γλώσσα. Αρχικά, υπό την προϋπόθεση πως το φροντιστήριο Αγγλικών είναι επιλεγμένο με τα κριτήρια που είχαμε παρουσιάσει σε προηγούμενο άρθρο μας, οι καθηγητές του φροντιστηρίου είναι διαπιστωμένα καταρτισμένοι στην Αγγλική γλώσσα (όπως επίσης στη διδασκαλία της), σε αντίθεση με τα ιδιαίτερα, όπου παρατηρείται συχνά πως οι δάσκαλοι είναι απλοί γνώστες της γλώσσας ή φοιτητές. Αυτό το γεγονός επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του μαθήματος, αφού αυτού του τύπου οι δάσκαλοι στερούνται είτε εμπειρίας είτε μεθόδου. Ωστόσο, το φροντιστήριο Αγγλικών, λόγω της εμπειρίας στη “διαχείριση” πολλών μαθητών στα χρόνια λειτουργίας του, είναι πιο οργανωμένο αναφορικά με το σχεδιασμό τόσο του μαθήματος όσο της ύλης, ενώ μπορεί να προσαρμόζει τη μέθοδο διδασκαλίας ανάλογα με το γκρουπ των μαθητών. Άλλωστε, στα ολιγομελή τμήματα υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αφού αναπτύσσεται προσωπική επαφή μεταξύ δασκάλου – μαθητών και το κάθε παιδί προσεγγίζεται εξατομικευμένα.

Επιπλέον, το φροντιστήριο προσφέρει ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα στον μαθητή: το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια τάξη με άλλα παιδιά. Η παρουσία των συμμαθητών είναι πολύτιμη, καθώς, στο πλαίσιο της ομάδας, ο μαθητής βελτιώνεται, εφόσον έχει την ευκαιρία να μάθει με πολλαπλούς τρόπους, είτε από τα λάθη είτε από τις απορίες των άλλων παιδιών. Επιπρόσθετα, η ύπαρξη συμμαθητών βοηθά το παιδί να μπει σε μία διαδικασία ευγενούς συναγωνισμού, αφού, βλέποντας τον καλύτερο μαθητή, προσπαθεί περισσότερο για να βελτιώσει την επίδοσή του, με αποτέλεσμα να μαθαίνει καλύτερα τη γλώσσα. Μάλιστα, η επίδραση της ύπαρξης των συμμαθητών στο πλαίσιο των μαθημάτων Αγγλικών, είναι σημαντική και σε άλλα επίπεδα, αφού οι μαθητές αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα η διαδικασία της μάθησης να γίνεται πιο ευχάριστη γι' αυτούς.

Ενώ, λοιπόν, το ιδιαίτερο Αγγλικών προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, ενώ είναι πραγματικά απαραίτητο σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μαθήματα Αγγλικών σε φροντιστήρια με ολιγομελή τμήματα έχουν πολλά περισσότερα οφέλη για τα παιδιά τόσο στην εκμάθηση της γλώσσας όσο στην ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. 

Επικοινωνήστε με το φροντιστήριο Αγγλικών μας που βρίσκεται στα σύνορα Παλαιού Φαλήρου – Νέας Σμύρνης για πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα & τις μεθόδους διδασκαλίας μας.

 

 

Επικοινωνήστε Μαζί μας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ILoveEnglish, ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 189,
Π. ΦΑΛΗΡΟ, ΑΘΗΝΑ, 17563, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9889708