Καλέστε μας 210-9889708  

Φροντιστήριο Αγγλικών I Love English στο Παλαιό Φάληρο

Στόχος του Φροντιστηρίου Αγγλικών μας, στο Παλαιό Φάληρο, δεν είναι μόνο να πάρουν τα παιδιά το πολυπόθητο πτυχίο τους. Κύριο μέλημα μας είναι να αγαπήσουν την αγγλική γλώσσα, τη γνώση και τη μάθηση.

Προκειμένου να επιτευχθούν αυτά τα δύο δεν αρκεί να τηρούνται οι αρχές διδασκαλίας, αλλά πρέπει να σεβόμαστε επίσης ορισμένες αρχές παιδαγωγικής, που τα τελευταία χρόνια τείνουν να αγνοούνται. Με βάση όλα αυτά, το φροντιστήριό μας διέπεται από ορισμένες αρχές, που βοηθούν τα παιδιά να μαθαίνουν ευχάριστα και χωρίς πολύ κόπο τη γλώσσα.

Αρχικά, η φιλοσοφία του φροντιστηρίου μας είναι τα τμήματά μας να είναι ολιγομελή - μέχρι 8 παιδιά στην τάξη - ώστε να υπάρχει προσωπική επαφή με τον κάθε μαθητή ξεχωριστά. Αυτό ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο μάθημα, τα βοηθά να νιώθουν πιο ευχάριστα μέσα στην τάξη, αφού αισθάνονται ασφάλεια, ενώ βοηθά κι εμάς να εντοπίζουμε τις ξεχωριστές τους ανάγκες και να τις καλύπτουμε αποτελεσματικά.

Ένας "κανόνας" που τηρούν τα παιδιά πάντα είναι ότι μιλάμε πάντα στα αγγλικά όταν είμαστε στο φροντιστήριο. Ακόμα και τα αστεία που κάνουμε μεταξύ μας λέγονται στα αγγλικά! Με αυτόν τον τρόπο έχουμε παρατηρήσει πως οι μαθητές μας εξοικειώνονται περισσότερο με τη γλώσσα, μαθαίνοντας να την αγαπούν.

Θέλουμε τα μαθήματα αγγλικών να είναι μία ωραία εμπειρία για τα παιδιά, να θέλουν πραγματικά να έρθουν στο φροντιστήριο. Προσπαθούμε, λοιπόν, τα μαθήματα να είναι ευχάριστα, αλλά να γίνονται πάντα με σοβαρότητα και ευθύνη: τα παιδιά απολαμβάνουν την ώρα του μαθήματος όσο τίποτα, αλλά πριν φύγουν τους έχει λυθεί και η παραμικρή απορία. Αυτό, γιατί πιστεύουμε πως είναι προτιμότερο να μάθουμε 5 πράγματα σωστά παρά 10 μέτρια! Επιπλέον, δεν φορτώνουμε τα παιδιά με ασκήσεις για το σπίτι, αλλά φροντίζουμε έτσι ώστε η δουλειά γίνεται μέσα στην τάξη. 

Το ενδιαφέρον και η επιμονή μας να μάθουν τα παιδιά καλά αγγλικά είναι τόσο μεγάλα, που δεν υπάρχει περίπτωση ένας μαθητής να μη μάθει τη γλώσσα. Παρόλα αυτά, στο φροντιστήριό μας δεν είμαστε υπέρ της πίεσης: δείχνουμε στα παιδιά την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν. Αν μπορούν να πάρουν το Lower στα 14 και το Proficiency στα 16, θα το κάνουν, ενώ θα προετοιμαστούν σωστά χωρίς να σπαταληθεί ο χρόνος τους. Όταν, όμως, δεν μπορούν, δε θα πιεστούν: θα δώσουν εξετάσεις όταν θεωρηθεί πως είναι έτοιμα.

Με την ίδια λογική, σεβόμαστε την περίοδο ανάπαυσης των μαθητών. Στο φροντιστήριό μας δεν γίνονται καλοκαιρινά μαθήματα, καθώς θεωρούμε πως δεν έχουν αποτέλεσμα ούτως ή άλλως, αφού τα παιδιά θέλουν να ξεκουραστούν και δεν έχουν το μυαλό τους στο διάβασμα. Επιπλέον, ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία, τα εντατικά μαθήματα αγγλικών απευθύνονται μόνο σε ενήλικες.

Ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτηρίζει τη μέθοδο διδασκαλίας μας είναι πως η προσπάθειά μας δεν περιορίζεται στην εκμάθηση της γλώσσας: ο τρόπος διδασκαλίας μας είναι προσανατολισμένος στο να αναπτύξουν τα παιδιά δεξιότητες που σχετίζονται με τη μεταξύ τους επικοινωνία, καθώς και την πίστη στον εαυτό τους. Το ασφαλές και ευχάριστο κλίμα στην τάξη σε συνδυασμό με την αγάπη και το σεβασμό του δασκάλου προς τους μαθητές, κερδίζει τελικά την εμπιστοσύνη των παιδιών.

Η εμπειρία μας μας έχει δείξει πως όλα τα παραπάνω είναι οι παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχία!

Επικοινωνήστε Μαζί μας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ILoveEnglish, ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 189,
Π. ΦΑΛΗΡΟ, ΑΘΗΝΑ, 17563, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9889708