Καλέστε μας 210-9889708  

Μάθετε Αγγλικά παίζοντας παιχνίδια!

Τα μαθήματα που γίνονται με συμβατικό τρόπο είναι συνήθως λιγότερο αποτελεσματικά, αφού δεν τραβούν το ενδιαφέρον του μαθητή. Όμως, η ουσία στη μάθηση δεν είναι μόνο να μαθαίνεις αλλά να το διασκεδάζεις, έτσι ώστε η γνώση να “έρχεται” φυσικά και να γίνεται κτήμα σου. Ποιος είναι, λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος να μάθεις κάτι παρά μέσα από το παιχνίδι;

Οι μικροί μαθητές αφομοιώνουν καλύτερα τη γνώση παίζοντας, όπως αποδεικνύουν οι παγκόσμιες επιστημονικές έρευνες. Ειδικά όταν πρόκειται για την εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας, όπως τα Αγγλικά, τα παιδιά αντιλαμβάνονται ευκολότερα τις έννοιες μέσα από τις παραστατικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο του παιχνιδιού – όπως η εικόνα ή ο ήχος, με αποτέλεσμα η γνώση να εντυπώνεται στη μνήμη τους. Η χρήση του παιχνιδιού από τον δάσκαλο τα βοηθά όχι μόνο να μάθουν, αλλά κυρίως να μη βαριούνται το ίδιο το μάθημα: έτσι, πηγαίνουν στο φροντιστήριο Αγγλικών με χαρά, ανυπομονώντας για το νέο παιχνίδι που θα παίξουν κάθε φορά με τους φίλους τους!

Όλο και περισσότερα φροντιστήρια εντάσσουν στα πλαίσια του μαθήματος κάποια μορφή παιχνιδιού. Ιδίως στις μικρές τάξεις Αγγλικών, όπως η Pre-Junior, που τα παιδιά δεν έχουν πάει ακόμα στο σχολείο η “εισαγωγή” στην ξένη γλώσσα γίνεται πιο εύκολη μέσω του παιχνιδιού, βάζοντας τους μικρούς μαθητές στη διαδικασία να αγαπήσουν σιγά σιγά τη γλώσσα, αφού περνάνε όμορφα κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Εάν, μάλιστα, ο δάσκαλος αγαπά τη δουλειά του και σκέφτεται δημιουργικά μπορεί να κάνει τα μαθήματα Αγγλικών πραγματικά απολαυστικά για τους μικρούς μας φίλους!

Η εκμάθηση Αγγλικών, όμως, μέσα από παιχνίδι δεν είναι αποτελεσματική μόνο για τους μικρότερους μαθητές, αλλά και για τους μεγαλύτερους – με το παιχνίδι να παίρνει άλλη μορφή, έτσι ώστε να είναι ενδιαφέρον για την ηλικία τους. Ποια μορφή είναι αυτή; Τα παιχνίδια στον υπολογιστή!

Μπορεί αυτό να ακούγεται αστείο, αλλά μέσα από τα videogames τα παιδιά μαθαίνουν αρκετές καινούριες λέξεις! Είναι αμέτρητα τα παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα που υπάρχουν για την αγγλική γλώσσα, όπως, για παράδειγμα, η online εφαρμογή “Κρεμάλα στα Αγγλικά”, όπου το παιδί παίζει το κλασσικό παιχνίδι της “κρεμάλας”, ψάχνοντας να βρει τη σωστή λέξη στα Αγγλικά. Όμως, ακόμα και μέσα από τα κλασσικά videogames, ο μαθητής μπορεί να εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του όσο αστείο κι αν ακούγεται αυτό. Εάν, μάλιστα, το παιχνίδι που επιλέγει να παίξει είναι multiplayer, δηλαδή συνεργασίας με άλλους παίκτες, έχει συνήθως την ευκαιρία να συνομιλήσει με άλλα παιδιά από το εξωτερικό – η μεταξύ τους συνεννόηση γίνεται στα Αγγλικά - εξασκώντας τον καθημερινό του λόγο. Έτσι, ακόμα και τα μεγαλύτερα παιδιά που δεν κάνουν το μάθημα σε μορφή παιχνιδιού, έχουν την ευκαιρία να μάθουν κάτι καινούριο στα Αγγλικά μέσα από το παιχνίδι.

Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να θεωρούμε πως η γνώση που λαμβάνουν τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού μπορεί να αντικαταστήσει τη γνώση που παίρνουν μέσα από τα προσεκτικά σχεδιασμένα μαθήματα Αγγλικών που παραδίδονται στο φροντιστήριο και τα οποία έχουν την προκαθορισμένη ύλη που τους είναι απαραίτητη, για να μπορέσουν να μάθουν ολοκληρωμένα τη γλώσσα. Είναι, όμως, σίγουρα μία έξτρα – ιδιαίτερα ευχάριστη – ευκαιρία για να ασχοληθούν τα παιδιά με την αγγλική γλώσσα!

Επικοινωνήστε Μαζί μας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ILoveEnglish, ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 189,
Π. ΦΑΛΗΡΟ, ΑΘΗΝΑ, 17563, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9889708