Καλέστε μας 210-9889708  

Αγγλικά για ενήλικες: έξυπνες συμβουλές

Παρόλο που η γνώση της Αγγλικής γλώσσας θεωρείται πλέον αυτονόητη για όλους, αφού ένας μεγάλος αριθμός αγγλικών λέξεων - εκφράσεων κατακλύζουν την καθημερινότητά μας, υπάρχουν αρκετοί ενήλικες που δε γνωρίζουν Αγγλικά. Πολλοί από αυτούς που προσπαθούν να μάθουν τη γλώσσα, αλλά συνήθως απογοητεύονται, γι' αυτό σταματούν σε πολύ αρχικό στάδιο.  Εάν ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την κατηγορία, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να μάθετε αποτελεσματικά Αγγλικά.

Αρχικά, αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι πως η εκμάθηση Αγγλικών δεν είναι ίδια για παιδιά και για ενήλικες: όσοι ξεκινούν σε μεγάλη ηλικία να μάθουν μία ξένη γλώσσα αντιμετωπίζουν άλλες δυσκολίες από ό,τι τα παιδιά, οι οποίες αφορούν συνήθως τον περιορισμένο χρόνο που μπορούν να διαθέσουν για μαθήματα και μελέτη, όπως επίσης το γεγονός ότι αφομοιώνουν τη γνώση πιο αργά από τα παιδιά, το μυαλό των οποίων “ρουφάει” σαν σφουγγάρι. Οι ενήλικες, επομένως, πρέπει να ακολουθήσουν μία διαφορετική στρατηγική, προκειμένου να διατηρήσουν το κίνητρό τους και να πετύχουν το στόχο τους.

Εάν εντάσσεστε σε αυτήν την κατηγορία, το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στο κατάλληλο φροντιστήριο ή δάσκαλο. Είναι πολύ σημαντικό να μην αναλωθείτε σε λύσεις που συνήθως δεν αποδίδουν, όπως λόγου χάρη προγράμματα εκμάθησης Αγγλικών χωρίς δάσκαλο, αφού το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αποκομίσετε κάποιες πολύ βασικές γνώσεις, παρατώντας τελικά την προσπάθεια, αφού δεν θα έχετε την απαραίτητη καθοδήγηση. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να ενταχθείτε σε τμήμα Αγγλικών για ενήλικες, του οποίου το πρόγραμμα σπουδών θα είναι προσαρμοσμένο αυστηρά πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Άλλωστε οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη διδασκαλία Αγγλικών σε παιδιά είναι αρκετά διαφορετικές από τις μεθόδους διδασκαλίας σε ενήλικες. 

Ακόμα, είναι χρήσιμο να συνειδητοποιήσετε εξαρχής πως, εάν θέλετε να μάθετε Αγγλικά, η συνέπεια είναι το παν. Πρέπει να γνωρίζετε πως η εκμάθηση Αγγλικών θα χρειαστεί προσπάθεια από μέρους σας, οπότε καλό θα είναι να μπείτε στη διαδικασία των μαθημάτων μόνο εάν πραγματικά θέλετε να μάθετε τη γλώσσα και όχι επειδή σας παρακίνησε κάποιος άλλος για παράδειγμα, αφού είναι πολύ πιθανόν να τα παρατήσετε σύντομα. Επιπλέον, λόγω της έλλειψης ελεύθερου χρόνου, που αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα στην καθημερινότητα των ενηλίκων, θα είναι χρήσιμο να θέσετε ένα πρόγραμμα μελέτης, αφιερώνοντας έστω λίγο χρόνο καθημερινά στην εξάσκηση των Αγγλικών σας. Πώς; Οργανώστε το πρόγραμμά σας κατάλληλα και βρείτε ευκαιρία να μάθετε μέσα από την ίδια την καθημερινότητά σας. Ιδιαίτερα με την εξάπλωση του διαδικτύου & τις διαθέσιμες εφαρμογές, οι δυνατότητες που έχετε για την εκμάθηση της γλώσσας είναι τεράστιες: δείτε μία ξένη ταινία με Αγγλικούς (ή χωρίς καθόλου) υπότιτλους και προσπαθήστε να συγκρατήσετε λέξεις ή εκφράσεις που σας άρεσαν. Ακούστε αγγλικά τραγούδια ή διαβάστε άρθρα από αγγλικές εφημερίδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Μιλήστε με συνεργάτες σας στο εξωτερικό & ανοίξτε μία συζήτηση γενικού ενδιαφέροντος, για να αποκτήσετε σιγά σιγά ευφράδεια στον προφορικό λόγο.

Το πιο σημαντικό στοιχείο για τους ενήλικες που θέλουν να μάθουν Αγγλικά είναι το να είναι αποφασισμένοι, να διατηρούν δηλαδή το κίνητρό τους, προκειμένου να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια, τα μαθήματα και τη μελέτη τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρουν παρά τις δυσκολίες να μάθουν καλά τη γλώσσα.

Επικοινωνήστε Μαζί μας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ILoveEnglish, ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 189,
Π. ΦΑΛΗΡΟ, ΑΘΗΝΑ, 17563, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9889708