Καλέστε μας 210-9889708  

Πως να επιλέξετε το σωστό φροντιστήριο αγγλικών

Όλοι πλέον γνωρίζουμε πως η εκμάθηση αγγλικών είναι αναγκαία σήμερα, καθώς όχι μόνο διευκολύνει στην επικοινωνία, αλλά προσφέρει επίσης πολλαπλά πλεονεκτήματα. Ήδη από πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά μαθαίνουν αγγλικά με πρωταρχικό σκοπό να λάβουν τα αντίστοιχα πτυχία. Το θέμα είναι πως οι γονείς καλούνται να επιλέξουν ένα φροντιστήριο αγγλικών για τα παιδιά τους το οποίο θα τους βοηθήσει να μάθουν την ξένη γλώσσα αλλά πολύ περισσότερο, θα συμβάλλει στην σωστή διαπαιδαγώγησή τους. Ποια όμως είναι τα κριτήρια που θα πρέπει να λάβουν υπόψιν οι γονείς για την επιλογή του κατάλληλου κέντρου ξένων γλωσσών;

Tο πρώτο πράγμα στο οποίο θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας είναι η ποιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος που παρέχει το φροντιστήριο. Αυτό που προέχει είναι να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας θα λάβει τις σωστές γνώσεις αγγλικών μαζί με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις και παράλληλα θα γνωρίσει σφαιρικά την γλώσσα και τον πολιτισμό της. Ελέγχοντας το πρόγραμμα σπουδών, ενημερώνεστε για τα διαθέσιμα τμήματα αγγλικών, είτε αφορούν παιδιά, ενήλικες ή φοιτητές. Επιπλέον, εξετάζοντας την διδακτική εμπειρία των καθηγητών, επιδιώξτε να μάθετε περισσότερα για τους ίδιους και τον τρόπο διδασκαλίας που ακολουθούν, αποκτώντας μια πρώτη εικόνα για το φροντιστήριο. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τη μεθοδολογία που ακολουθεί ο δάσκαλος αγγλικών αφού στην ουσία αποτελεί πρότυπο αναφοράς για τους μαθητές.


Αφού κρίνετε πως η φιλοσοφία του φροντιστηρίου αγγλικών ταιριάζει όντως με αυτό που επιθυμείτε για το παιδί σας, διαβάστε προσεχτικά σχόλια από μαθητές και γονείς. Μαθαίνοντας τι είπαν οι μαθητές για την δασκάλα, λαμβάνετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα προσόντα και τον τρόπο που διδάσκει την γλώσσα. Τέτοια σχόλια μπορείτε να βρείτε είτε στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου αγγλικών (testimonials), είτε στην Facebook σελίδα στο κομμάτι των reviews (κριτικές). Όσοι μπαίνουν στην διαδικασία να αφιερώσουν χρόνο και να αξιολογήσουν το μάθημα ή τον δάσκαλό τους, σημαίνει ότι έχουν μείνει ευχαριστημένοι από αυτό.


Η θετική εικόνα χτίζεται με σκληρή δουλειά και αυτό είναι το σημείο που θα πρέπει επίσης να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φροντιστηρίου και ερευνήστε επιτυχίες μαθητών από προηγούμενα έτη. Το ποσοστό της επιτυχίας είναι σημαντικός παράγοντας για την επιλογή κέντρου ξένων γλωσσών, γι’ αυτό φροντίστε να βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες, να ρωτήσετε και να μάθετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεστε. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στην ενότητα «νέα» ή «blog» ώστε να δείτε επιπλέον υλικό και συμβουλές που μοιράζεται το φροντιστήριο με τους μαθητές και τους γονείς. Ένα φροντιστήριο αγγλικών που παραμένει ενημερωμένο και up-to-date, σίγουρα ενδιαφέρεται για την συνολική εικόνα  και για τους μαθητές του. 
Η προτελευταία κίνηση στην οποία πρέπει να προχωρήσετε, είναι η επίσκεψη στον χώρο του φροντιστηρίου. Δείτε τις αίθουσες που πραγματοποιούνται τα μαθήματα: είναι φωτεινές, ευχάριστες και όμορφα διακοσμημένες; Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να νιώθουν άνετα μέσα στις αίθουσες καθώς το περιβάλλον επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή τους στο μάθημα και τις εξετάσεις τους. 


Τέλος, ολοκληρώνοντας την έρευνά σας, συζητήστε το κόστος του προγράμματος και την πολιτική που ακολουθεί το φροντιστήριο αγγλικών. Ρωτήστε επίσης για τυχόν προσφορές ή ειδικά τμήματα μαθημάτων που μπορεί να ισχύουν. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για την πολιτική του φροντιστηρίου σχετικά με την ενημέρωση των γονέων για την πρόοδο των παιδιών!


Η επιλογή του κατάλληλου για εσάς ή το παιδί σας φροντιστηρίου αγγλικών είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Συγκρίνετε τα κρίσιμα αυτά σημεία και αξιολογείστε πλήρως τις προϋποθέσεις που θα πρέπει έχει το ιδανικό για εσάς φροντιστήριο!

 

 

Επικοινωνήστε Μαζί μας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ILoveEnglish, ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 189,
Π. ΦΑΛΗΡΟ, ΑΘΗΝΑ, 17563, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9889708