Καλέστε μας 210-9889708  

Γιατί είναι απαραίτητο να ξέρουμε Αγγλικά;

Από μικρή ηλικία, είτε από τους γονείς είτε από το σχολείο, τα παιδιά ακούνε πως πρέπει να μάθουν Αγγλικά. Έχουμε αναρωτηθεί, όμως, τι μας προσφέρουν τα μαθήματα Αγγλικών στην ουσία;

Συνήθως τα μαθήματα Αγγλικών αντιμετωπίζονται ως μία υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώσουν τα παιδιά για να είναι ήσυχοι οι γονείς τους ότι έχουν στα χέρια τους ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Παρόλα αυτά, το φροντιστήριό μας δεν αντιμετωπίζει τα Αγγλικά ως υποχρέωση, αλλά ως κάτι που θα δώσει χαρά στους μαθητές. Εκτός της εκπαιδευτικής μας προσέγγισης που στηρίζεται στην ευχάριστη διδασκαλία των Αγγλικών, χωρίς πίεση, προσπαθούμε να μεταδώσουμε στα παιδιά όλα τα πλεονεκτήματα του να γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα.

Αρχικά, η εκμάθηση των Αγγλικών δίνει στα παιδιά και τους μεγάλους ένα σημαντικό πλεονέκτημα, αυτό της αβίαστης επικοινωνίας με όλους τους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Τα Αγγλικά θεωρούνται η παγκόσμια γλώσσα, αφού χρησιμοποιούνται από όλους τους λαούς παγκοσμίως. Ακόμα, βοηθούν να διευρύνονται οι ορίζοντες των ανθρώπων, καθώς προσφέρουν πρόσβαση σε άλλους πολιτισμούς: Το μυαλό “ανοίγει”, καθώς γνωρίζεις έναν καινούριο πολιτισμό, τα έθιμα και τη νοοτροπία του, ενώ παράλληλα αποκτάς ένα μέτρο σύγκρισης, βρίσκοντας τι σου ταιριάζει και τι όχι από τη δική σου κουλτούρα. Όμως, η γνώση των Αγγλικών προσφέρει προοπτικές και νέες ευκαιρίες: πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να σπουδάσουν σε κάποια αγγλόφωνη χώρα ή να δουλέψουν στο εξωτερικό. Η γνώση, λοιπόν, της Αγγλικής είναι ένα απαραίτητο εφόδιο που σου ακονίζει το μυαλό. 

Εκτός από παγκόσμια γλώσσα, όμως, τα Αγγλικά χρησιμοποιούνται κατά βάση και στον επιχειρηματικό κόσμο: η παγκοσμιοποίηση έχει λειτουργήσει έτσι ώστε ακόμα και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να θέτουν ως προϋπόθεση για την πρόσληψη την πιστοποιημένη γνώση Αγγλικών. 

Επιπλέον, η γνώση της Αγγλικής γλώσσας ανοίγει μία πόρτα στον αχανή κόσμο της πληροφορίας. Οι περισσότερες επιστημονικές πηγές είναι γραμμένες στα Αγγλικά – ακόμα και οι ιστοσελίδες όπου μπορεί να βρει κανείς τέτοιες πηγές είναι στα Αγγλικά. Οπότε ο μαθητής (ή ακόμα και ο ενήλικας) που μιλάει τη γλώσσα μπορεί όχι μόνο  να βρει εύκολα όποια πληροφορία αναζητά, αλλά, ακόμα πιο σημαντικά, να διασταυρώσει την αξιοπιστία κάποιας πληροφορίας που του παρέχεται στα Ελληνικά, ψάχνοντας σε ξένα μέσα. 

Μην ξεχνάμε, όμως, τη σημασία που έχει να γνωρίζει κανείς Αγγλικά, ακόμα και για τη διασκέδασή του: πολλές ταινίες, σειρές, τραγούδια, βιβλία, παγκόσμιες εκδηλώσεις όπως συναυλίες και αθλητικοί αγώνες, καθώς και στο Internet χρησιμοποιείται η Αγγλική γλώσσα. Έτσι, ένας άνθρωπος που έχει αυτή τη σημαντική γνώση στα χέρια του μπορεί να απολαύσει όλα τα παραπάνω, χωρίς να νιώθει ότι “έχασε” κάτι. Άλλωστε, η γνώση των Αγγλικών σου δίνει αυτοπεποίθηση: εάν δεν μπορείς να συνεννοηθείς ή να καταλάβεις κάτι, συνήθως αισθάνεσαι μειονεκτικά. Αυτό το εμπόδιο, όμως, ξεπερνιέται εύκολα με τα μαθήματα Αγγλικών.

Στο φροντιστήριο Αγγλικών μας προσπαθούμε να μεταδώσουμε στα παιδιά, λοιπόν, όχι μόνο τη χαρά του να γνωρίζεις να μιλάς μία ξένη γλώσσα, αλλά και τα πλεονεκτήματα που θα τους προσφέρει αυτό το εφόδιο, καταφέρνοντας να τα ενθουσιάζουμε και να τα κάνουμε να αγαπήσουν τα Αγγλικά.

Επικοινωνήστε Μαζί μας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ILoveEnglish, ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 189,
Π. ΦΑΛΗΡΟ, ΑΘΗΝΑ, 17563, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9889708