Καλέστε μας 210-9889708  

Πότε πρέπει να ξεκινήσει το παιδί μαθήματα Αγγλικών

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί τα μαθήματα Αγγλικών; Αυτό το ερώτημα απασχολεί όλους τους γονείς, ειδικά στις μέρες μας που η ανάγκη εκμάθησης αγγλικών είναι σχεδόν όσο η γνώση της μητρικής γλώσσας.

Οι περισσότερες έρευνες έχουν δείξει ότι  “the sooner the better”. Σύμφωνα με αυτές, ήδη από την προσχολική ηλικία τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν να μαθαίνουν την αγγλική γλώσσα. Μάλιστα, οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται μήπως φορτώσουν τα παιδιά τους από νωρίς με μαθήματα Αγγλικών: αντιθέτως, ιδιαίτερα όταν αυτά γίνονται με ευχάριστο τρόπο, σαν παιχνίδι, τα παιδιά περνούν καλά, αποκτώντας πολύ σημαντικές γνώσεις. Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας – ιδίως έως και την Α' και Β' τάξη του Δημοτικού – ρουφούν τις γνώσεις σαν σφουγγάρι, χωρίς να δυσκολεύονται. Άλλωστε, η εμπειρική γνώση δείχνει πως όσο μεγαλώνεις τόσο δυσκολότερο είναι να μάθεις κάτι καινούριο, άρα όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο!

Πιο συγκεκριμένα, τα μικρά παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν να έρχονται σε επαφή με τη γλώσσα χωρίς πρόβλημα από τη νηπιακή και προσχολική ηλικία. Όμως, υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει τόσο οι γονείς όσο οι δάσκαλοι Αγγλικών να λαμβάνουν υπόψιν τους, ώστε να διευκολύνουν τη διαδικασία για το παιδί. Για να μπορέσουν τα παιδιά μικρής ηλικίας να “συμπαθήσουν” τα Αγγλικά, το κλειδί είναι να αντιλαμβάνονται τη διαδικασία ως κάτι ευχάριστο, ως ένα παιχνίδι, όχι ως υποχρέωση. Τι σημαίνει αυτό; Πως σε αυτό το στάδιο τα παιδιά δε θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και να μάθουν δύσκολους γραμματικούς ή συντακτικούς κανόνες. Αντίθετα, μέσα από τραγουδάκια, παραμύθια ή κουκλοθέατρο, θα μπορέσουν να μάθουν αγγλικές λέξεις, περνώντας όμορφα και χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους. Άρα, ο τρόπος με τον οποίον γίνονται τα μαθήματα Αγγλικών, ιδιαίτερα σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σημαντικός. 

Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει το παιδί να θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Εάν αντιληφθούμε πως το παιδί αντιστέκεται, καλύτερα να αφήσουμε τα μαθήματα για αργότερα, στις αρχές του Δημοτικού, έτσι ώστε να μην αποκτήσει αρνητική εντύπωση για τα Αγγλικά, αφού το σημαντικό είναι να αγαπήσει τη γλώσσα από μικρό.

Εάν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσει το παιδί σας μαθήματα Αγγλικών και θέλετε πραγματικά να αγαπήσει τη γλώσσα – όχι μόνο να τη μάθει – επικοινωνήστε μαζί μας ή ελάτε από το φροντιστήριο Αγγλικών μας που βρίσκεται στα σύνορα Παλαιού Φαλήρου – Νέας Σμύρνης, για να συζητήσουμε από κοντά τις ανάγκες του.

 

 

 

Επικοινωνήστε Μαζί μας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ILoveEnglish, ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 189,
Π. ΦΑΛΗΡΟ, ΑΘΗΝΑ, 17563, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9889708