Καλέστε μας 210-9889708  

Εξασκηθείτε στην αγγλική γλώσσα !

Βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού και το μόνο που απασχολεί τους μαθητές είναι τα μπάνια στην θάλασσα, το παιχνίδι στην άμμο και φυσικά…η αποχή από το διάβασμα! Μετά από μια κουραστική σχολική χρονιά με διάβασμα για τα μαθήματα του σχολείου και το φροντιστήριο για την ξένη γλώσσα, τα παιδιά χρειάζονται αρκετή ξεκούραση ώστε να «γεμίσουν τις μπαταρίες» τους για τον χειμώνα. Ωστόσο, οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν και μια πολύ καλή ευκαιρία για να βελτιώσουν τα παιδιά και να τελειοποιήσουν οι μεγαλύτεροι μια ξένη γλώσσα, αφού υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος. Παρακάτω, μοιραζόμαστε 5 χρήσιμα tips για να εξασκηθείτε στα Αγγλικά και να είστε έτοιμοι για την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβρη.

1. Παιχνίδι στην παραλία

Ποιος είπε ότι οι βουτιές στην θάλασσα δεν μπορούν να συνδυαστούν με το παιχνίδι…στα Αγγλικά; Ο καλύτερος τρόπος για να εξασκηθούν οι μικροί μας φίλοι στην ξένη γλώσσα είναι μέσω παιχνιδιού. Όπως και στις junior τάξεις των αγγλικών η διδασκαλία γίνεται με μορφή παιχνιδιού (με κάρτες, εικόνες, τραγούδια), έτσι και στην παραλία, το παιχνίδι στην άμμο μπορεί να έχει διπλό όφελος. Βρείτε κουβαδάκια με το αγγλικό αλφάβητο και σχηματίστε μικρές λέξεις μαζί με τα παιδιά σας. Κάθε φορά που το παιδί γράφει ή προφέρει σωστά την λέξη στα Αγγλικά, επιβραβεύστε το, τονώνοντας έτσι και την αυτοπεποίθησή του. Αυτό το παιχνίδι στην άμμο μπορεί να γίνει επίσης με βοτσαλάκια ή απλά με τα χέρια, χαράζοντας λέξεις στην άμμο.
 
2. Ευχάριστες καλοκαιρινές δραστηριότητες στα Αγγλικά
Για τους εργαζόμενους γονείς, το summer camp αποτελεί την ιδανική λύση  για να κρατήσουν απασχολημένα τα παιδιά τους κατά τους θερινούς μήνες που το σχολείο παραμένει κλειστό. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του summer camp περιλαμβάνει καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, ενώ τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν Αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες μέσα από τις αντίστοιχες ασχολίες. Έτσι, παίζοντας, τα παιδιά χρησιμοποιούν λέξεις στα Αγγλικά ανάλογα με το επίπεδό τους και δεν χάνουν την επαφή με την ξένη γλώσσα μέχρι την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο.
 
3. Συνομιλήστε στην αγγλική γλώσσα
Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές Αγγλικών, το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη στιγμή να εξασκήσουν την γλώσσα. Είτε βρεθείτε σε κάποιο νησί είτε μείνετε στην πόλη, θα συναντήσετε τουρίστες που συνήθως αναζητούν πληροφορίες σχετικά με την περιοχή. Δείτε το σαν μια ευκαιρία να επικοινωνήσετε στα Αγγλικά, απαντώντας στα ερωτήματά τους και συνομιλώντας μαζί τους. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο εξασκείτε την προφορά σας αλλά ελέγχετε παράλληλα την δυνατότητά σας στην κατανόηση του διαλόγου συνολικά.
 
4. Δείτε μια ταινία στα Αγγλικά
Στον ελεύθερο σας χρόνο, επιλέξτε να παρακολουθήσετε μια ξένη ταινία ή μια σειρά χωρίς υπότιτλους ή με υπότιτλους στα Αγγλικά. Θα εξασκηθείτε σημαντικά στο listening (ακουστικό), ένα κομμάτι που δυσκολεύει τους περισσότερους μαθητές στις εξετάσεις τους. Παράλληλα, εμπλουτίζετε το λεξιλόγιό σας, καθώς σίγουρα θα υπάρχει κάποια λέξη που θα συναντάτε για πρώτη φορά. Προτείνουμε να καταγράψτε όλες τις άγνωστες λέξεις σε ένα τετράδιο μαζί με την σημασία τους για να μπορείτε να ανατρέξετε και να τις απομνημονεύσετε καλύτερα. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε την επικαιρότητα μέσα από Αγγλικά κανάλια.
 
5. Ξένα τραγούδια και ραδιόφωνο στα Αγγλικά
Όλοι ακούμε ξένα τραγούδια είτε στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση είτε στις καλοκαιρινές μας εξόδους. Την επόμενη φορά που θα ακούσετε ένα αγγλόφωνο τραγούδι, προσπαθήστε να κατανοήσετε τους στίχους του ή αν βρίσκεστε σε υπολογιστή, επιλέξτε το ακούσετε, παρακολουθώντας παράλληλα το video clip με τους στίχους (lyrics) γραμμένους. Αυτός ο τρόπος εκμάθησης, βλέποντας δηλαδή και ακούγοντας ταυτόχρονα τους αγγλικούς στίχους, σας βοηθά να εξασκήσετε το listening, την προφορά, το λεξιλόγιο, ακόμα και την γραμματική!
 
Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, συνδυάστε την χαλάρωση και τις αγαπημένες σας δραστηριότητες με τους παραπάνω τρόπους βελτίωσης της ξένης γλώσσας. Σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκεστε στην αγγλική γλώσσα, επιδιώξτε να βρίσκετε τις αντίστοιχες ευκαιρίες για να μάθετε κάτι παραπάνω και να τελειοποιήσετε τα Αγγλικά σας!  

Επικοινωνήστε Μαζί μας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ILoveEnglish, ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 189,
Π. ΦΑΛΗΡΟ, ΑΘΗΝΑ, 17563, ΑΤΤΙΚΗ. τηλ: 210-9889708